Selvitykset ja kartoitukset

Voimme räätälöidä kartoitukset eri tyyppisiin tilanteisiin ja erikokoisille yrityksille ja organisaatioille. Tyypillinen tilanne selvityksen käyttöön on, kun organiaatiossa tunnistetaan ehkä jo pitkään jatkunut huono työilmapiiri tai muita kehitystarpeita, mutta kaivataan apua tilanteen parempaan tunnistamiseen ja yhteisiä säveliä sen  purkamiseen.

Henkilöstöä osallistava haastatteluihin tai ryhmämuotoisiin tiedonkeruumenetelmiin perustuva kartoitus sitouttaa myös henkilöstöä muutokseen ja yhteiseen tekemiseen työhyvinvoinnin eteen. Usein tässä yhteydessä tunnistetaan myös kehitettävää johtamiskäytännöissä sekä kommunikaatiossa, joihin henkilöstöllä on jo olemassa kehitysehdotuksia. 

Kattava selvitys työhyvinvoinnista kiinnostaa myös usein yrityksiä, jotka tunnistavat henkilöstön arvon ja haluavat sitouttaa henkilöstöä yhä paremmin yritykseen, vaikka erityisiä ongelmakohtia ei olisikaan. Henkilöstöstä lähtevät parhaat toimintamallit saadaa usein parhaiten esiin heiltä kysymällä. 

Lataa tästä esite hyvinvointikartoituksista!

Selvitykseen voi yhdistää myös Työterveyslaitoksen kehittämän Aivotyöindeksikyselyn sekä kognitiivisen ergonomian selvityksen. Niiden avulla saadaa kattava kuva tietotyön kuormituksesta omassa organisaatiossa ja löydetään kehityskohtia sekä tunnistetaan omia vahvuuksia. Tietotyön vaatimukset ovat lisääntyneet alalla kuin alalla etenkin mobiilin työelämän aikakaudella, ja kuormittavat usein yllättävän paljon henkilöstön jaksamista. Kuitenkin monesti jo pienillä työtapojen muutoksilla voidaan tilannette helpottaa.

Ota yhteyttä ja kysy tarjous työhyvinvointi- tai tilanneselvityksestä tai Aivotyöindeksistä:
Emmi Nousiainen, markkinointijohtaja / This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. / p: 050-4065360